IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
12:59 | 14 септември 2017
Обновен: 20:35 | 22 април 2024

110% е изпълнението на бюджета на Варна за 2016-а

Сметната палата завери без резерви финансовият отчет на местната власт

По материала работи: Борис Проданов
110% е изпълнението на бюджета на Варна за 2016-а

Председателят на ОбС – Варна, Тодор Балабанов иницира публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета и на сметките за средства от ЕС на общината за 2016 г. Стефка Господинова, директор на дирекция „Финанси и бюджет”, представи документа в зала „Пленарна“.

 

Тя съобщи, че изпълнението е 110%.

 

„Първоначално приетият бюджет на общината бе 243,70 млн.лв, който след актуализацията нарасна на 253,87 млн лв.“, посочи Господинова.

 

Тя припомни и ключовите обекти, които бяха реализирани през миналата година.

 

Изводите на екпертите са, че общината е в добро финансово състояние. Местната власт няма просрочени задължения. Събираемостта на приходите е подобрена. Следствие предприетите действия се отчита увеличение на приходите от данъци в сравнение с м.г. с над 15,5 млн. лв.

 

Стефка Господинова показа и резултати от проверка на Сметната палата.  Финансовият отчет на община Варна е получил „заверка без резерви“. Сметната палата е изказала становище, че той дава „вярна и честна представа за финансовото състояние и имуществото на община Варна към 31 декември 2016 г.“.

 

Още по темата: Мащабна строителна програма предстои във Варна за зимния сезон

Коментари

Новини Варна