Откриха многофункционална закрита спортна площадка в двора на МГ и ОУ „Захари Стоянов“
Модерното съоръжение е с площ 411 кв.м. и височина около 5,5 метра
Публикувана: 14 Sep 2017 | 15:38

Новата многофункционална закрита спортна площадка в двора на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Захари Стоянов“ бе открита днес от кмета Иван Портних и директорите на двете училища Павлин Петков и Тодорка Колева. Модерното съоръжение е с площ 411 кв.м., височина около 5,5 метра, може да бъде използвано целогодишно, с цел осигуряване на качествен учебeн процес по физическо възпитание и спорт. Новата база е с възможности за тренировки по волейбол, баскетбол, бадминтон на децата от двете училища, които в момента ползват един физкултурен салон.  

 

 

„Проектът е част от усилията ни да модернизираме спортните бази в училищата в целия град. В периода на експлоатация и с оглед на цената, ще преценим как съоръжението отговаря на очакванията, които имаме. Ако проектът се окаже успешен, ще го възпроизведем и на други места, където има нужда от обновяване на материалната спортна база“, заяви кметът Иван Портних. Той допълни, че има запитвания и от други общини за параметрите на съоръжението. 

 

 

„Работим активно по отношение на нова сграда на Математическата гимназия, която е емблема на гради ни. Напреднали сме в разговорите и с Министерството на образованието, надявам се скоро да имаме положително решение в тази посока. Изграждането на новата сграда на МГ предполага тя да бъде най-съвременна не само като визия и материална база, но и като оборудване и технологии, обезпечена по нов, модерен и съвременен начин с необходимите спортни съоръжения, зони за отдих и алтернативни занятия. Целта е  това да се превърне модел, който в последствие да репродуцираме не само в града, но и в национален мащаб“, каза още кметът. 

 

На събитието присъстваха и още председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов и директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова.

 

 

С нова спортна база ще посрещнат първия учебен ден и други училища във Варна, в 10 учебни заведения е реализирана пилотната програма за изграждане на нови спортни площадки в училищните дворове.

Коментари ( 0 )