Посланикът на Гърция: Трябва да развиваме транспортните връзки Варна- Кавала
Дипломатът е в морския град във връзка с посещението на министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, който участва в четиристранна среща в „Евксиноград“
Публикувана: 3 Oct 2017 | 13:40

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с посланика на Гърция у нас Н. Пр. Григориос Василоконстандакис. Дипломатът е в морския град във връзка с посещението на министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, който участва в четиристранна среща в "Евксиноград" с премиерите на България - Бойко Борисов, и на Румъния - Михай Тудосе, и с президента на Сърбия Александър Вучич.


Кметът запозна посланика с инфраструктурните проекти, които се реализират във Варна със средства от европейските фондове и с помощта на правителството, както и с двете икономически зони, които дават нови възможности за инвеститорите, с преместването на пристанището. Специално внимание бе обърнато и на факта, че Варна и Солун са носители на титлата Европейска младежка столица. „Има големи перспективи в развитието на града.Разбирам, че има равновесие в политиките на развитие между Вашата администрация и правителството относно привличането на инвеститори и растежа на туризма“, заяви Н. Пр. Григориос Василоконстандакис.

 

 

Той припомни за договореностите, постигнати по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Кавала и подписването на меморандум за изграждане на скоростен жп коридор, който ще свърже Егейско и Черно Море с река Дунав. Проектът ще гарантира бързи транспортни комуникации и активно развитие на пристанищата на Солун, Кавала, Александруполис, Бургас, Варна и Русе. Кметът Иван Портних и Н. Пр. Григориос Василоконстандакис се договориха Варна да домакинства форум  с участие на български и гръцки фирми в областта на инфраструктурата, търговията и туризма.

 

Черно море

Коментари ( 0 )