IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
16:02 | 9 октомври 2017
Обновен: 13:42 | 13 март 2024

Отпуснаха общински помощи за лечение на 139 души

Подпомагат и 12 двойки с репродуктивни проблеми

По материала работи: Пламен Янков
Отпуснаха общински помощи за лечение на 139 души

139 души да получат еднократни целеви помощи за лечение. Това реши на своето заседание комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна. Общата сума, която бе гласувана, е в размер на 31 300 лв. 9 от молбите получиха откази, тъй като не отговарят на критериите за подпомагане.

 

Комисията гласува също 30 000 лв. за 12 двойки с репродуктивни проблеми. Помощите са в размер от 2 000 лв.  до 3 500 лв. По-големите суми са за донорски яйцеклетки, по-малките – за медицински изследвания и манипулации, които не се заплащат от държавната инвитро програма. В бюджета на общината за подпомагане на жени с репродуктивни проблеми има достатъчно средства до края на годината, стана ясно още на заседанието на комисията.

 

Съветниците одобриха също програмата за ранно откриване и профилактика на усложненията на диабета – „Диабетно стъпало“ на ДКЦ 4 да бъде дофинансирана с 20 000 лв. Парите трябва да бъдат предвидени в бюджет 2018 г. Въпросът за дофинансирането предизвика дискусия в комисията, но само 1 съветник се въздържа при гласуването. Крайното решение бе искането на управителя на ДКЦ 4 да бъде изпратено и за становище в общинските дирекции „Финанси и бюджет“ и „Здравеопазване“ преди да бъде одобрено на сесия на Общинския съвет.   

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна