Отпуснаха общински помощи за лечение на 139 души
Подпомагат и 12 двойки с репродуктивни проблеми
Публикувана: 9 Oct 2017 | 16:02

139 души да получат еднократни целеви помощи за лечение. Това реши на своето заседание комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна. Общата сума, която бе гласувана, е в размер на 31 300 лв. 9 от молбите получиха откази, тъй като не отговарят на критериите за подпомагане.

 

Комисията гласува също 30 000 лв. за 12 двойки с репродуктивни проблеми. Помощите са в размер от 2 000 лв.  до 3 500 лв. По-големите суми са за донорски яйцеклетки, по-малките – за медицински изследвания и манипулации, които не се заплащат от държавната инвитро програма. В бюджета на общината за подпомагане на жени с репродуктивни проблеми има достатъчно средства до края на годината, стана ясно още на заседанието на комисията.

 

Съветниците одобриха също програмата за ранно откриване и профилактика на усложненията на диабета – „Диабетно стъпало“ на ДКЦ 4 да бъде дофинансирана с 20 000 лв. Парите трябва да бъдат предвидени в бюджет 2018 г. Въпросът за дофинансирането предизвика дискусия в комисията, но само 1 съветник се въздържа при гласуването. Крайното решение бе искането на управителя на ДКЦ 4 да бъде изпратено и за становище в общинските дирекции „Финанси и бюджет“ и „Здравеопазване“ преди да бъде одобрено на сесия на Общинския съвет.   

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари ( 0 )