IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
16:30 | 9 ноември 2017
Обновен: 20:37 | 22 април 2024

НЧ "Стара Варна 2010" загуби сградата на бивш рок-клуб

Това реши на днешното си заседание ПК "Собственост и стопанство"

По материала работи: Борис Проданов
НЧ "Стара Варна 2010" загуби сградата на бивш рок-клуб

Защитното съоръжение на ул. „Барутен погреб“ №1, известно като бившия рок-клуб „Бонкърс”, да се даде за стопанисване на сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. Това реши на днешното си заседание ПК „Собственост и стопанство“ към Общински съвет – Варна. Имотът, който от години тъне в разруха, ще бъде предоставен за безвъзмездно ползване на организацията за срок от 5 г.

 

Съоръжението със застроена площ от 166 кв. м. е публична държавна собственост. През 2012 г. държавата го предостави на община Варна за безвъзмездно управление с идеята за създаване на музеен и културен център.

 

Сключен бе договор със сдружение с обществено ползване дейност Народно читалище „Стара Варна 2010“, което пое ангажимент да превърне старото съоръжение в концертна и изложбена зала. Преобразяването така и не се случи, а в момента имотът е в плачевно състояние. Затова през май тази година Общинският съвет взе решение договорът между Община Варна и читалище „Стара Варна 2010“ да бъде прекратен.

 

На това заседание членовете на комисията приеха и промени в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост“. В нея беше включена част от сграда на ул. „Цар Симеон I“ №26, която държавата дава на Община Варна за безвъзмездно управление. Имотът със застроена площ 291 кв. м. ще се ползва от ОП „Общински паркинги и синя зона“ във връзка с въвеждане на платеното паркиране „Синя зона“.

 

За да влязат в сила днешните решения на комисията трябва да бъдат потвърдени и на заседание на Общинския съвет.

 

Още по темата: Стадион „Спартак“ отново ще стане собственост на Община Варна

Коментари

Новини Варна