Назначават четвърти зам.-кмет в район „Приморски“
Той ще отговоря за кв. „Виница“, прилежащите селищни образувания и курортните комплекси
Публикувана: 17 Nov 2017 | 12:02

Общинските съветници от ВрК „Структура и общинска администрация“ одобриха предложението за промяна в структурата и числеността на администрацията на район „Приморски“, с която се въвежда пост на още един заместник-кмет. Той ще отговоря за кв. „Виница“, прилежащите селищни образувания и курортните комплекси, стана ясно на днешното заседание на комисията.

 

В мотивите за предложението се посочва, че кв. „Виница“ – част от район „Приморски“, непрекъснато се разраства, което изисква създаване на съответните условия за по-добро качество на живот. Перспективите за развитие на квартала и прилежащите територии предполагат все по-нарастваща потребност от допълнително благоустрояване. Това налага и необходимостта от завишен контрол от страна на районната администрация, се казва още в мотивите. В квартала в момента тече мащабен ремонт на главната улица „Цар Борис III. Предстои проектиране и изграждане на парк и сграда на детската градина.

 

Предложението предстои да бъде гласувано и на заседание на Общинския съвет. Ако то получи одобрението на местния парламент, новият заместник на кмета Петя Проданова ще бъде назначен в началото на следващата година. Той ще бъде четвъртият заместник-кмет на района с над 105 000 души население.

 

Членовете на комисията одобриха и промени в структурата на общинската администрация на район „Владислав Варненчик“. Численият състав ще бъде увеличен с три щатни бройки. Новоназначените служители ще се грижат за техническата поддръжка и опазването на парка с изградените в него голяма детска площадка и игрища – футболно, баскетболно и волейболно, които неведнъж са ставали обект на вандализъм.


Съветниците дадоха положително становище и за увеличаване на  персонала на Комплекса за социални услуги за деца и младежи, който обединява осем центъра за настаняване от семеен тип. От 1 декември съставът на социалното заведение ще бъде повишен с девет щатни бройки, които ще се заемат от детегледачи, рехабилитатор и шофьор. 

 

Черно море

Коментари ( 0 )