Антонио Таяни: Да не забравяме възможностите на красивия град Варна!
Визитата на председателя на Европейския парламент е по повод наближаващото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 г.
Публикувана: 22 Nov 2017 | 11:00

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни включи Варна в словото си, което изнесе пред Народното събрание. "България може да разчита на своите деца, които имат талант. Това е огромен потенциал, който трябва да се използва в служба на държавата и да се даде отпор на застаряването на населението. Трябва да се привличат повече инвестиции, особено в цифровата технология и туризма и да не забравяме възможностите, които предлага красивия град Варна!", заяви той.

 

Визитата на Таяни е част от работно посещение на Председателския съвет на ЕП и е по повод наближаващото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 г. Антонио Таяни посети Варна през 2015 г. по повод откриване на нов европейски информационен център в морската столица. Тогава той сподели, че за първи път идва във Варна и е останал приятно впечатлен от града.

 

Черно море

Още от: Община Варна

Коментари ( 0 )