IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
11:00 | 22 ноември 2017
Обновен: 20:09 | 21 март 2024

Антонио Таяни: Да не забравяме възможностите на красивия град Варна!

Визитата на председателя на Европейския парламент е по повод наближаващото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 г.

По материала работи: Пламен Янков
Антонио Таяни: Да не забравяме възможностите на красивия град Варна!

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни включи Варна в словото си, което изнесе пред Народното събрание. "България може да разчита на своите деца, които имат талант. Това е огромен потенциал, който трябва да се използва в служба на държавата и да се даде отпор на застаряването на населението. Трябва да се привличат повече инвестиции, особено в цифровата технология и туризма и да не забравяме възможностите, които предлага красивия град Варна!", заяви той.

 

Визитата на Таяни е част от работно посещение на Председателския съвет на ЕП и е по повод наближаващото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 г. Антонио Таяни посети Варна през 2015 г. по повод откриване на нов европейски информационен център в морската столица. Тогава той сподели, че за първи път идва във Варна и е останал приятно впечатлен от града.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна