IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
10:26 | 30 ноември 2017
Обновен: 20:37 | 22 април 2024

Уточниха дневния ред на 22-ата сесия на ОбС – Варна

Случващото се в местния парламент можете да проследите на живо само по тв Черно море и онлайн (в реално време) на www.chernomore.bg

По материала работи: Борис Проданов
Снимка Пламен Гутинов

В зала „Пленарна” започна 22-ото заседание на Общинския съвет. Към дневния ред от 16 точки бяха добавени още няколко подточки, свързани с изминалите в последната седмица заседания на постоянните комисии. Преди гласуването стана ясно, че Мартин Андонов от партия „Отечество” е преминал към групата на ГЕРБ, която е най-голяма в местния парламент и вече наброява 23-ма души.

 

Естествено, акцент на днешното заседание е актуализацията на бюджета на община Варна за 2017 г. Предвижда се първоначално заложената макрорамка да бъде увеличена със 78 млн. лв. и да достигне рекордните 348,7 млн. лв.

 

Съветниците ще трябва да решат дали да дадат съгласие за учредяване на ново общинско дружество, с което да се постави началото на изграждането на индустриален парк в района на островната зона във Варна.

 

На гласуване ще бъде подложено и предложението за подпомагане на пострадалите от наводнението в Бургаско в края на октомври. Предвижда се от общинския бюджет ще бъдат отпуснати 90 000 лв.

 

Преместването на учениците от СУ “Димчо Дебелянов” в други училища също фигурира в дневния ред на сесията.

 

Съветниците ще гласуват и номинациите за годишните поименни награди на община Варна за студенти от варненските висши учебни заведения за постигнати високи резултати.

 

Предвижда се 22-ото заседание на Общинския съвет да продължи и утре.

 

Случващото се в местния парламент можете да проследите на живо само по тв “Черно море” и онлайн (в реално време) на www.chernomore.bg

 

Още по темата: Тв “Черно море” излъчва директно 22-рото заседание на ОбС - Варна

Коментари

Новини Варна