IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
17:53 | 13 декември 2017
Обновен: 07:49 | 19 април 2024

Тубдиспансерът във Варна отново пред фалит

Лечебното заведение се нуждае спешно от 159 000 лв., за да оцелее

По материала работи: Ставри Таргов
Тубдиспансерът във Варна отново пред фалит

Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания във Варна отново е пред фалит. Това стана ясно на заседанието на комисията по здравеопазване към Общинския съвет.

 

Шефът на общинската дирекция „Здравеопазване“ Анастасия Георгиева огласи искане от управителя доц. д-р Христо Ганчев, че на лечебното заведение са необходими спешно 159 160 лв. , за да продължи да функционира. От тях над 97 000 лв. са задължения към НАП за данъци и осигуровки, 28 000 лв. за отопление, 24 000 лв. за храна на болните, 3 400 лв. за сметки към „В и К“ и 6 000 лв. за ремонт на помпа. Съобщено бе също, че заради забавените осигуровки персоналът е получил само възнагражденията си за октомври.

 

Съветниците от комисията поискаха детайлизирана справка за задълженията на Тубдиспансера, за да вземат решение по проблема.

 

Както е известно, лечебното заведение е в тежко положение от години и се крепи само на отпусканите средства от общината. Причината е, че държавното финансиране на лечението на туберкулозата е крайно недостатъчно.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна