Коледари навестиха на Игнажден първенците на Варна
Кметът Иван Портних получи закачлив подарък от двете представителни работодателски организации в общината
Публикувана: 20 Dec 2017 | 12:26

Малки, по-големи и още по-големи коледари навестиха кмета на Варна Иван Портних и председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов на Игнажден.

 

Малчугани от детска ясла №14 „Звънче" и ДГ №4 „Теменужка“ участваха в ритуала с песни и танци и поздравиха първенците на града. По стара българска традиция кметът ги дари с коледарски торбички. Прекрасни сте, благодаря ви, желая ви хубави празници и много подаръци, обърна  се той към тях.

 

Много настроение внесоха и коледарите от СУ „Елин Пелин“ във Варна. Тяхното изпълнение на ритуала бе съпроводено от 2 акордеона, гайда и тъпан и накара кръвта на всички да заиграе.

 

Желая ви много здраве, също и на вашите учители и родители, които са ви възпитали в любов към традициите, каза Портних и ги дари с коледарски торбички.

 

На тържеството във фоайето пред зала „Варна“ кметът получи закачлив подарък  - елена Рудолф, от двете работодателски организации при училищата. Пожеланието бе той да му донесе всичко, което си пожелае като кмет, съпруг, баща и общественик. А от Вас очакваме по-добър бюджет за образованието, бе посланието към стопанина на общината.  

 

 

Ставри Таргов

 

Снимка Пламен Гутинов

 

 

Още от: Община Варна

Коментари ( 0 )