IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
17:17 | 15 януари 2018
Обновен: 20:37 | 22 април 2024

Председателят на ОбС – Варна, свиква извънредно заседание за референдума за Морската градина

Съветниците ще обсъдят предложението за референдум относно неговата законосъобразност

По материала работи: Борис Проданов
Председателят на ОбС – Варна, свиква извънредно заседание за референдума за Морската градина

С решение по административно дело, образувано през 2013 г. по жалба на инициативен комитет относно подписка за провеждане на местен референдум за Морската градина, Върховният административен съд задължава председателя на Общинския съвет да внесе за разглеждане подписката в местния парламент, да свика водеща комисия за обсъждането й и да насрочи заседание на съвета, съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление /ЗПУГДВМС/.

 

В изпълнение на решението на магистратите от 11 януари 2018 г. председателят свиква заседание на Общинския съвет, на което да се обсъди предложението за местен референдум за Морската градина. Заседанието ще се състои на 22 януари 2018 г.(понеделник) от 10:00 ч. в зала „Пленарна“.

 

Като водеща комисия председателят определя ПК “Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места”. Същевременно задължава всички постоянни комисии и ВрК „Правна комисия“ да му предоставят становище по предложението за провеждане на местен референдум не по-късно от 17:00 ч. на 18.01.2018 г.

 

В тази връзка, по решение на председателите на постоянните комисии и ВрК „Правна комисия“, са свикани две заседания, на които ще бъде обсъден въпросът с референдума. Едното заседание е на ВрК „Правна комисия“, насрочено за 17 януари 2018 г. (сряда) от 10:00 часа в Стаята на общинския съветник в Община Варна. Членовете на комисията ще обсъдят предложението за референдум относно неговата законосъобразност.

 

Другото заседание ще бъде съвместно на всички постоянни комисии, на което следва да се приемат становище и проект за решение. То ще се проведе на 18 януари 2018 г. (четвъртък) от 13:00 часа в Юнашкия салон.

 

Коментари

Новини Варна