IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Избрано
10:47 | 18 януари 2018
Обновен: 06:14 | 24 март 2024

Общината: Във Варна духа силен вятър, изчистете балконите от предмети

Строителните фирми да укрепят предпазните огради на обектите

По материала работи: Ставри Таргов
Общината: Във Варна духа силен вятър, изчистете балконите от предмети

Във връзка с информация от „Националния институт по метеорология и хидрология“ за промяна на метеорологичната обстановка и силен до бурен вятър се препоръчва на гражданите да укрепят или премахнат предмети, които могат да бъдат съборени от подпрозоречни первази, балкони и тераси и да предизвикат непредвидени ситуации. Това съобщават от отдел „Дейности по защита на населението“ към община Варна.

 

Ръководителите на строителни обекти трябва да предприемат необходимите мерки за укрепване на предпазните огради около обектите и за обезопасяване на кранове и строителни скелета.

 

Юридическите лица, стопанисващи рекламно-информационни елементи - рекламни табели, винили, билбордове и други, проверят състоянието на рекламните съоръжения за недопускане  на инциденти и предприемат незабавни действия по тяхното обезопасяване при необходимост.

 

Призовават се жителите на града да не изхвърлят отпадъци извън предназначените за това специализирани съдове и след изхвърляне на отпадъка да затварят капака на контейнера за недопускане разпиляване на отпадъците и
замърсяване на околната среда. Да не се поставят торбички и чували с отпадъци от търговските обекти до тротоарните кошчета.

 

При възникване на инциденти или критични ситуации, гражданите могат да подават сигнал на тел. 112 и тел.052/820 112, съобщават още от общината.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна