IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
14:19 | 12 февруари 2018
Обновен: 14:18 | 19 април 2024

Бул. Левски във Варна ще е готов през август

Това гарантира шефът на фирмата - изпълнител

По материала работи: Борис Проданов
Бул. Левски във Варна ще е готов през август

Изграждането на булевард „Левски” може да завърши до средата на август, ако метеорологичните условия в следващите месеци са добри и процедурите по отчуждаване на частните имоти приключат бързо. Това заяви в ефира на Дарик директорът на фирмата изпълнител на обекта. Над 200 работници са ангажирани в момента със строителните дейности, като броят им ще бъде увеличаван в следващите месеци. 

 

„Като цяло работата върви в срок. Срещаме трудности заради забавянето на процедурите за отчуждаване на терените. До общо 90 такива имота в момента нямаме достъп. Натъкваме се на ВиК инфраструктура, която не фигурира никъде по документация, което е причината за честите спирания на водата на живущите край трасето на булеварда. В момента по „Левски” се правят силови конструкции, стени за укрепване на пътните платна и корекции на дерето”, обясни Николай Пашов.

 

Затварянето на бул. „Владислав Варненчик” тази вечер се налага заради изграждането на едно от кръговите кръстовища по новата отсечка. Такива ще има още на „Сливница” и „Цар Освободител”. 

 
Изпълнителите и на ремонта на Аспарухов мост, нямат информация за началото на следващия етап на строителните дейности по съоръжението. Според Пашов не е разумно те да започват преди завършването на бул. „Левски”, защото ще създадат сериозни затруднения на трафика в целия град. 

 
Фирмата предстои да започне и ремонтите на булевардите „Съборни” и „Осми приморски полк” в отсечката от квартал „Чайка” до „Христо Смирненски”. До края на годината трябва да стартира строителството на  пробива на бул. „Сливница“ от бул. „Ян Хунияди“ до бул. „Атанас Москов“. 

 

„Нямаме притеснения и заставаме зад поетите ангажиментите за срокове и качество на изпълнение”, коментира Пашов изявленията на общинския съветник Григор Григоров, че по сметките на фирмата-изпълнител отиват над 30 % от парите в бюджета на Варна. 

 

Още по темата: Ремонтът на бул. Приморски във Варна върви по график

Коментари

Новини Варна