IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
12:51 | 15 март 2018
Обновен: 20:39 | 22 април 2024

Разширяват общинския паркинг в район „Младост“ във Варна

Това ще стане с присъединяване на съседен имот с площ 1 800 кв. м

По материала работи: Ставри Таргов
Разширяват общинския паркинг в район „Младост“ във Варна

Съветниците от постоянната комисия по собственост и стопанство при Общинския съвет във Варна дадоха съгласието си съседен общински имот с площ 1 800 кв. м да бъде предоставен за безвъзмездно управление на предприятието „Общински паркинги и синя зона“.

 

В момента паркингът на бул. „Сливница“ 147 разполага със 70 места. Всички те са наети от абонати, като има още желаещи да оставят автомобилите си на паркинга, но неговият капацитет е изцяло запълнен. Според директора на общинското предприятие Младен Иванов паркоместата могат да бъдат увеличени поне с 50.

 

Членовете на комисията решиха още един общински терен да бъде предоставен на предприятието, отговарящо за експлоатацията и поддръжката на паркингите и зоните за платено паркиране на територията на общината. Имотът с площ от 2 450 кв. м се намира в Южната промишлена зона и ще бъде използван за репатриране на неправилно
паркирани моторни превозни средства.

 

Съветниците дадоха също съгласието си представителят на община Варна Мартин Андонов да участва в редовното Общо събрание на акционерите на „Спортен комплекс Спартак“, насрочено за 26 март 2018 г. На него се предвижда да бъде прието решение за преобразуване на дружеството чрез разделяне и създаване на две отделни фирми.

 

Една от идеите е стадион „Спартак“ и съоръженията към него да се стопанисват от отделно дружество, собственост на общината.  

 

На заседанието бе решено да се предприемат необходимите действия по безвъзмездното придобиване на два държавни имота.

 

Те се намират в район „Аспарухово жк „Дружба“ бл. 11 и на улица „Кавала“. Имотите ще бъдат използвани единствено и само за реализация на социални услуги, разкриване на центрове за социална рехабилитация и интеграция на хора
с психични разстройства и с умствена изостаналост.

 

В дневния ред на заседанието фигурираха и точки, свързани с акционерното дружество Индустриално-технологичен парк Варна“. Съветниците одобриха правилата за работа на Съвета на директорите и избраха одитор на дружеството.
Определени бяха също застрахователите за сградите и имуществото на Онкоболницата, ДКЦ 4 и „Ученическо и столово хранене“, стана ясно още на заседанието.

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна