IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
13:35 | 17 март 2018
Обновен: 19:42 | 21 март 2024

Варна посрещна участниците в националния кръг на олимпиадата по руски език

122 ученици от 15 населени места в България заеха местата си в 8,30 ч. днес в Средно училище „Гео Милев“

По материала работи: Борис Проданов
Варна посрещна участниците в националния кръг на олимпиадата по руски език

122 ученици от 15 населени места в България заеха  местата си в 8,30 ч. днес в Средно училище „Гео Милев“ - Варна. Училището е домакин на националния кръг на олимпиадата по руски език в България за 2018 г.

 

Членовете на националната комисия са определени със заповед на Министъра на образованието и науката и сред тях са ръководителят на катедра „Руски език“ в Софийския университет „Св.Климент Охридски“ доц. д-р Татяна Алексиева, старши преподавателят от УНСС Олга Лазова, учители по руски език от София, Пловдив, Варна, Бургас и Търговище. Комисията определя регламента на олимпиадата, съставя материалите за областния и националния кръг, определя лауреатите и класиралите се на  първо,  второ и   трето място във всяка група.

Председател  на националната комисия тази година е Албена Павлова – директор на Средно училище „Гео Милев“.

 

В областния кръг на олимпиадата взеха участие 785 ученици от 23 региона в България. На 23 и 24 февруари 2018 г. на заседание на националната комисия във Варна са  проверени и обсъдени 177 писмени работи от областния кръг, на ученици  предложени от регионалните управления по образованието. От тях 122 продължават участието си на национално ниво.

 

Тържественият концерт в навечерието на откриване на олимпиадата, с участието на ученици от СУ „Гео Милев”,  премина в зала „Пленарна” на община Варна. Училището –домакин получи поздравления от името на  община Варна, Регионално  управление на образованието, извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България, вицеконсула на Генералното консулство на Руската федерация във Варна, от официалния представител на Россътрудничество в   България  и много поздравителни адреси от различни институции в България, Полша, Германия, Ирландия и др.

 

Домакин на националната олимпиада по руски език за 2019 година ще бъде Гимназията с преподаване на чужди езици в град Плевен. Директорът на училището прие символа на варненската национална олимпиада - специално изработената за случая платноходка от стъкло.

Коментари

Новини Варна