IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
17:11 | 21 март 2018
Обновен: 17:04 | 19 април 2024

Община Варна с награда за охранителните канали в Аспарухово

Отличието бе връчено по време на специалното издание на инициативата „Infrastructure Bulgaria Awards 2018“

По материала работи: Ставри Таргов
Христо Иванов с наградата.

Община Варна получи награда за проекта „Възстановяване на водопроводимостта на двата охранителни канала в кв. Аспарухово“, в категорията „Екологична инфраструктура“, по време на специалното издание на инициативата „Infrastructure Bulgaria Awards 2018“. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и се организира от Градът Медиа Груп.

 

Целта е да се популяризират добрите практики и постижения на водещите компании и професионалисти в сферата на инфраструктурата. Наградата получи Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.
 
Ремонтът на двата охранителни канала в Аспарухово стана възможен след успешно защитен проект от Община Варна и осигурено финансиране по фонд "Солидарност" на Европейския съюз. Фондът е създаден през 2002 г. и има за цел да предоставя средства на държави-членки, които имат необходимост от финансиране след бедствия.

 

При ремонта на източния канал бе възстановена водопроводимостта на съоръжението, което е с дължина 1426 м. Възстановeни са водоскокът на ул . „Св. Св. Кирил и Методий“, мостовите съоръжения на бул. „Първи май“, крайбрежната алея. Извършени са строително-монтажни работи върху подземната инфраструктура в обхвата на съоръжението.

 

По западния канал - с дължина 1 280 м, проводимостта също е факт, изпълнени са ремонти на мостовете на ул.“Орел“ и на крайбрежната алея. И за двата канала е изградено заустване в морето. Извършено бе покриване на каналите и облагодоряване на пространствата.

Черно море

Коментари

Новини Варна