IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
12:56 | 2 април 2018
Обновен: 13:13 | 13 май 2024

Държавата дарява на Варна имот за зона за отдих и чешма с минерална вода в курорта „Св. Св. Константин и Елена“

Съветниците одобриха обекта като изключително важен за оформяне на морския облик на града

По материала работи: Борис Проданов
Държавата дарява на Варна имот за зона за отдих и чешма с минерална вода в курорта „Св. Св. Константин и Елена“

Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ одобри единодушно предложение на кмета на Варна Иван Портних за безвъзмездно придобиване от държавата на площ от 400 кв.м в курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена“. Комисията към Общинския съвет на Варна взе и решение за допълване на „Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2018 г.“, като обектът е включен като изключително важен за оформяне на морския облик на града.

 

Кръговото кръстовище се намира в района на Международния дом на учените „Проф. Фредерик Жолио Кюри“. Част от имота на Дома – около 400 кв. м, попадат в обхвата на новото кръстовище. Засегнати са още два по-малки терена, частна собственост, които предстои да бъдат отчуждени. 

 

Промените в собствеността, които стават факт със съдействието на регионалния министър и на областния управител на Варна, правят възможна благоустрояването на кръговото кръстовище в курорта чрез оформяне на зона за отдих и чешма с минерална вода.

 

Средствата за изпълнение на проекта са заложени в капиталовата програма от бюджета на община Варна и са в размер на 871 000 лв. Идеята е строителните работи да приключат преди началото на активния туристически сезон.

 

На утрешното заседание на Общинския съвет на Варна окончателно трябва да се даде „зелена светлина“ за проекта.

 

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна