IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Община Варна
16:34 | 3 април 2018
Обновен: 05:35 | 29 март 2024

Кмет и министър направиха оглед на терена за новата сграда на МГ във Варна

Цялата концепция на развитие на района предвижда превръщане на зоната на техникумите в образователен кампус

По материала работи: Пламен Янков
Кмет и министър направиха оглед на терена за новата сграда на МГ във Варна

Оглед на терена, на който може да бъде изградена новата сграда на Математическата гимназия, направиха кметът на Варна Иван Портних и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 22-та дка са държавна собственост и се намират в района на техникумите. В момента документите, които Община Варна иска промяна на собствеността, са внесени в Министерството на образованието. Очаква се да бъдат придвижени към Министерския съвет за решение. Ако общината получи права върху терена, има готовност,  съвместно с ръководството на Математическата гимназия,  да започне процедури по проектиране на сградата.

 

 

Цялата концепция на развитие на района предвижда превръщане на зоната на техникумите в образователен кампус. С проекти по оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъдат реновирани сградите на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване и на Професионалната гимназия по електротехника. Сградата на Колежа по туризъм, в която преди се помещаваше техникумът по автотранспорт, вече е обновена. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна