IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
14:30 | 4 април 2018
Обновен: 03:04 | 25 април 2024

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с представители на Камарата на строителите

Инвестиционната програма на Община Варна за 2018 година и отчет за изпълнението на дейностите през предходната година бяха представени на работната среща

По материала работи: Пламен Янков
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с представители на Камарата на строителите

Инвестиционната програма на Община Варна за 2018 година и отчет за изпълнението на дейностите през предходната година бяха представени на работна среща между кмета на Варна Иван Портних и представители на Камарата на строителите в България /КСБ/. В нея се включиха инж. Илиян Терзиев и инж. Христо Димитров, съответно председател и зам.-председател на Управителния съвет на КСБ, инж. Мирослав Мазнев – изпълнителен директор на КСБ, Христо Иванов, зам.-кмет на общината, представители на строителни фирми. Това е втората поредна среща с бранша, а организатор и медиен партньор на събитието е вестник „Строител“.

 

„Радвам се, че диалогът между местната власт и бизнеса се утвърждава като традиция. Убеден съм, че подобни събития сверяват часовниците и са сериозен коректив за дейността ни. През 2018 г. Община Варна е възложител на проекти за над 350 млн. лв. по линия на европейските фондове и с финансиране от републиканския и от общинския бюджет. За да бъдем по-оперативни, трябва да спазваме сроковете. Същевременно заедно трябва да гарантираме и високото качество на изпълнените проекти, защото резултатите от дейността на строителните фирми се вижда от гражданите на Варна, които са най-важният коректив за нас“, заяви кметът Иван Портних. 

 

Инж. Христо Димитров сподели, че Община Варна реализира сериозна инвестиционна програма и е най-големият възложител за бранша в региона, затова диалогът и информираността между бизнеса и местната власт са от изключително значение.

 

По време на срещата зам.-кметът инж. Христо Иванов отчете изпълнението на строителната програма на Варна за 2017 г. и представи плана за дейностите през 2018 г.  Обсъдени бяха възможностите за въвеждане на ясен регламент за движението на машини и транспортни средства на територията на общината.

Коментари

Новини Варна