IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
14:34 | 12 април 2018
Обновен: 19:49 | 19 април 2024

Отново избират най-красиватата градинка в район „Вл. Варненчик”

Започна изграждането на три нови детски площадки в квартала

По материала работи: Борис Проданов
Градинка №1 за 2017-а - бл. 8, вх. 8

По повод предстоящите „Празници на Владиславово” през май отново се организира надпреварата „Пъстро и създадено с любов” – конкурс за най-красивата градинка в района. Регламентът е познат, но от кметската администрация на „Вл. Варненчик“ напомнят, че могат да участват градинки или цветни пространства пред частни домове, жилищни и публични сгради, но само такива, които са естетически оформени и се поддържат чрез инициативата на хората. Журито ще бъде от еколози и експерти по озеленяване. Снимките ще бъдат публикувани и във фейсбук страницата на район „Вл.Варненчик“, където е и вотът чрез харесвания на фотосите. Победителите ще бъдат обявени по време на „Празници Владиславово 2018 г.“ Ще има много приятни награди, но това не е фотографски конкурс, а надпревара за оформяне на градинка или междублоково пространство, затова нека снимките да са не повече от три и максимално да разкриват красотата на градинката. Предпочитат се общи планове, които да покажат, че тя освен че е зелена, е пъстра и чиста. Фотосите могат да се подават на мейл: vladislavovo_kmet@abv.bg или като лично съобщение във фейсбук страницата на кметството.

 

Междувременно започна изграждането във „Вл. Варненчик“ на три нови детски площадки по инициатива на кмета на района Николай Костадинов. За осъществяване на тази идея ръка подаде кметът на Варна Иван Портних. Бъдещите изцяло нови площадки за деца се намират зад бл.53, бл.7 и бл.218.


„Призовавам и умолявам гражданите да бъдат бдителни и да сигнализират при всяко забелязано нарушениe, включително и по отношение на детските площадки“, апелира кметът на район „Вл. Варненчик“ Николай Костадинов.

 

Още по темата: Кметът на Варна Иван Портних уважи празника на Владиславово

Коментари

Новини Варна