Завършват предсрочно ремонта на I ОУ „Княз Борис I“ във „Владиславово“
Учебното заведение ще разполага и с асансьор за деца и хора с увреждания
Публикувана: 12 Apr 2018 | 15:30
На символичната първа копка присъстваха председателят на ОбС – Варна, Тодор Балабанов, зам.кметът Христо Иванов, кметът на район „Владиславово“, Николай Костадинов и други.

Строително-монтажните работи в I ОУ „Княз Борис I“  във „Владиславово“ вървят най-бързо и се надяваме ремонтите в него да приключат предсрочно. Това заяви шефът на общинската дирекция „Образование и младежки“ Лилия Христова на символичната първа копка на модернизацията на учебното заведение. Неговата сграда ще бъде изцяло санирана, ще бъде изграден и специален асансьор за деца и хора с увреждания. Това ще улесни и провеждането на избори в училището, допълни тя.

 Обещанието за предсрочното завършване на обекта бе посрещнато с аплодисменти.

 

 

Благодарим много на община Варна, че ни включи в проекта за модернизация, каза директорът на учебното заведение Ирина Георгиева. Обещавам, че ще бъдем добри стопани на обновената сграда, добави тя. Георгиева поясни, че основният ремонт включва подмяна на хидроизолацията, „В и К и отоплителната системи, на подовите настилки, ремонт на санитарните възли, изграждане на нова топлоизолация. По време на реконструкцията учениците и учителите са преместени в училище „П.К.Яворов“. През новата учебна година ще се съберем отново в нашата сграда, каза още Георгиева.

 

На символичната първа копка присъстваха председателят на ОбС – Варна, Тодор Балабанов, зам.кметът Христо Иванов, кметът на район „Владиславово“, Николай Костадинов, граждани.

 

Проектът е на стойност 16 309 436.85 лв., като безвъзмездна финансова помощ от ЕС е 100%. Целта е създаване на по-добри, съвременни условия за обучение и грижи за деца и младежи.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари ( 0 )