IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
13:11 | 27 април 2018
Обновен: 20:21 | 19 април 2024

Голям интерес към Панорамата на средното образование във Варна

Лилия Христова: Родители и ученици научават възможностите, които предоставят училищата

По материала работи: Борис Проданов
Голям интерес към Панорамата на средното образование във Варна

Панорама на професиите и профилите в средното образование се провежда днес от 10 до 18 ч. в Юнашкия салон. Организатор на събитието е община Варна, а в него ще се включат 19 средни училища, професионални и профилирани гимназии, които ще представят актуална информация за учебната 2018/2019 г.

Представители на училища от Варна и Добрич, съвместно с кариерните консултанти от общинския Център за подкрепа за личностно развитие – Център за кариерно ориентиране – Варна, са на място за консултации на ученици от 6 и 7 клас. Презентации, изделия от практическото обучение, макети, модели, демонстрации и информационни материали очакват всички ученици, родители и гости на панорамата.

Лилия Христова, директор на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“, коментира за Медийна група „Черно море“, че подобни форуми се правят за улеснение на кандидатстващите и родителите им след 7 клас.

„Направихме панорама на профилите и професиите в отделните училища, за да знаят родителите всичко, което варненската образователна система предлага след 7 клас. Много интерактивни презентации имаше тази година, тези с танцови паралелки също ги представиха. Училищата имат интерес на менажират своите възможности за обучение независимо след кой клас. Всички имат много атрактивни щандове!“, каза Лилия Христова.

Борис Проданов

 

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна