IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
15:26 | 13 май 2018
Обновен: 20:41 | 22 април 2024

Варна прие форум за дигитализация

Той е част от програмата на България за Председателството на Съвета на Европейския съюз

По материала работи: Борис Проданов
Варна прие форум за дигитализация

Форумът за иновации Innowave Pre-Summit 2018, част от програмата на България за Председателството на Съвета на Европейския съюз, се проведе във Варна. Гости на събитието бяха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, евродепутатът  Емил Радев, а домакин бе проф. Пламен Илиев - ректор на Икономическия университет. „Innowave Pre-Summit 2018  е събитие, което се вписва в усилията ни да утвърждаваме Варна като дигитален град. Вярвам, че със съдействието на всички и правителствен, и неправителствен сектор имаме огромния шанс да постигнем сериозен напредък в тази посока“, обясни кметът Иван Портних. 

 

Целта на събитието е разработване на визията за дигитална трансформация на региона и е с основен фокус „Дигитализация, иновации и нови технологии“ в помощ на конкурентоспособността на българските компании. В конференцията взеха участие представители на български и чуждестранни компании, правителствени и неправителствени организации от ЕС, като се очаква силно участие и от страните от Западните Балкани. Осигурени са възможностите за представяне на български предприятия от всички сектори на икономиката и установяване на преки контакти с техни потенциални бизнес партньори от цял свят, което същевременно ще допринесе за обмяна на опит в дигитализацията на икономиката.

Коментари

Новини Варна