IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
12:51 | 14 май 2018
Обновен: 20:42 | 22 април 2024

Икономическият университет празнува 98-годишнина

Новоучредената академична награда „Проф. Станчо Чолаков“ беше връчена на проф. д.ик.н. Гарабед Минасян

По материала работи: Борис Проданов
Икономическият университет празнува 98-годишнина

Икономическият университет – Варна, отпразнува своята 98-годишнина на церемония, уважена от кмета Иван Портних и областния управител Стоян Пасев. На празника присъстваха много представители на местната власт, на дипломатическия корпус в града, много общественици.

 

Новоучредената академична награда „Проф. Станчо Чолаков“ за високи постижения в областта на финансовата наука и местното управление за 2017 г. беше връчена на проф. д.ик.н. Гарабед Минасян от института за икономически изследвания при БАН. 

 

Лауреатът е роден през 1944 г. Специализирал е в СССР, Великобритания, САЩ и Австрия. Два мандата е член на управителния съвет на БНБ. Работи в Икономическия институт на БАН.

На тържеството трима получиха и академичната награда „Студент на годината“. За втора поредна година носител е студентът по финанси Михаил Димитров.  Адриан Калчев - специалност „Счетоводство“ и Диана Димова (Колеж по туризъм) са другите двама носители на отличието.

 

Всички призове връчи ректорът на ИУ – Варна, проф. д -р Пламен Илиев.

 

Кметът Иван Портних поздрави ръководството на университета за постигнатите високи резултати в образователния процес.

 „Използвам случая да Ви поздравя за постигнатите високи резултати в образователния процес, за приноса ви в утвърждаването на Варна като образователен център в национален и регионален мащаб, и утвърждаване на каузата Варна – град на знанието. Сигурен съм, че с общи усилия и с енергията на студентите на Икономически университет заедно можем да постигнем много в тази посока. Варна беше избрана за един от 30-те иновативни дигитални хъба на Европейската комисия, предстои много работа в това направление“, заяви Иван Портних.

 

На свой ред областният управител Стоян Пасев добави, че Икономически университет – Варна, непрекъснато усвоява нова учебна база, от което следва, че се развива възходящо.

 

Още по темата: Утвърдиха номинациите за награда „Варна“ в сферата на науката и образованието

Коментари

Новини Варна