IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
09:57 | 14 май 2018
Обновен: 19:41 | 19 април 2024

Във Варна обсъждат подготовката на туристическия сезон

Срещата е с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за оползотворяване на отпадъците и контролни органи

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна обсъждат подготовката на туристическия сезон

Вицепремиерът Валери Симеонов и министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова ще посетят Варна днес във връзка с подготовката за туристическия сезон и опазването на чистотата на плажовете, съобщиха от правителствената информационна служба.
 
От 11 ч. във Фестивалния и конгресен център вицепремиерът и министрите ще участват в среща с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за оползотворяване на отпадъците и контролни органи.

 

Поканен е и областният управител Стоян Пасев. На срещата ще бъдат дискутирани подготовката за летния сезон, засилването на контрола и мерки за ограничаване на замърсяването и оползотворяване на отпадъците от пластмаса по плажовете. Целта е държавата и бизнесът заедно да работят за ограничаване на замърсяванията.
 
По-късно вицепремиерът Симеонов и министрите Ангелкова и Димов ще присъстват на откриването на кампанията на Фестивален и конгресен център - Варна и НДК - София „re: ФКЦ – Рециклирай! Културно е”. В рамките на кампанията в централното фоайе на ФКЦ ще бъдат представени три инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, произведени на територията на комплекса.
 
На 15-ти май министрите Димов и Ангелкова ще посетят пречиствателни станции и други обекти в Слънчев бряг, Несебър и Бургас. Обиколката ще започне от 10 ч. от почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг.

Черно море

Коментари

Новини Варна