1000 деца и техните семейства се преминали през Общностния център във Варна
Целта е превенция на социалното изключване, чрез предоставяне на интегрирани услуги за подкрепа на малчугани до 7 години и родителите им
Публикувана: 16 May 2018 | 15:31

Около 1000 деца и техните семейства са ползвали услугите на „Общностен  център за деца и семейства – Варна“ , който бе създаден преди година и половина. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Целта е превенция на социалното изключване, чрез предоставяне на интегрирани услуги за подкрепа на деца до 7 години и техните родители.

 

 

Центърът предлага следните услуги: ранна интервенция на уврежданията, индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, предоставяне на психологическа подкрепа и консултации на бъдещи и настоящи родители за формиране на родителски умения, семейно консултиране, подкрепа и осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията, допълнителна педагогическа подкрепа за повишаване на училищната готовност на децата и равен старт в училище, семеен център за деца от 0 до 3 години. Бюджетът на проекта, който е с европейско финансиране, е 658 000 лева.

Коментари ( 0 )