IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
14:53 | 24 август 2018
Обновен: 22:10 | 10 април 2024

Варна ще обменя опит с Аймсбютел

Иван Портних проведе работна среща с кмета на района Кай Гетгенс

По материала работи: Пламен Янков
Варна ще обменя опит с Аймсбютел

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Кметът на Варна Иван Портних проведе работна среща с Кай Гетгенс, кмет  на район Аймсбютел, град Хамбург, с участието на представители от двете администрации – за Варна Пейчо Пейчев – зам.-кмет, Тодор Балабанов - председател на ОбС Варна, Нора Момчера, секретар, и експерти от дирекциите „Социални дейности и „Спорт“, за „Аймсбютел“ - Ралф Щаак, ръководител на отдел „Координация и услуги“, Торстен Крузе, ръководител на отдел „Социални дейности, младеж и здравеопазване“. В срещата участваха още проф.д-р Герд-Винанд Имайер, почетен генерален консул на България в Хамбург, и Недялко Неделчев, почетен консул на Германия във Варна.

 

 

По време на разговорите стана ясно, че Варна ще си сътрудничи с Аймсбютел в сферите на градското развитие, в обменът на добри практики в администрацията, в частност за дигитализация на услугите, и в областта на младежките дейности и спорта. Взаимното партньорство е в рамките на Меморандума за разбирателство и сътрудничество, подписан през 2003 година между двата града. „Считаме, че обмяната на опит между Варна и Аймсбютел ще е изключително полезна, заяви след срещата кметът Иван Портних.

 

 

Той посочи, че може да бъде ползван натрупания опит на Хамбург в областта на социализиране на старите пристанища. Кметът на Аймсбютел пък посочи, че вижда огромна промяна в града през последните години и ще се радва на едно по-активно сътрудничество. 

 

Коментари

Новини Варна