IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
18:27 | 21 септември 2018
Обновен: 20:58 | 27 януари 2024

За щедри дарения удостоиха холандска фондация с общинско отличие във Варна

Отличията връчи зам.кметът Коста Базитов

По материала работи: Ставри Таргов
За щедри дарения удостоиха холандска фондация с общинско отличие във Варна

Холандската фондация S.M.H.O. AD MEERSEN бе удостоена с почетен плакет на община Варна за щедрите дарения, които прави на АГ болницата във Варна. Зам.кметът Коста Базитов връчи отличията на двамата представители на организацията Фред Рингс и Джеф Акерманс, които са в морския ни град.

 

„През  2017 г. Фондацията ни дари рентгенов апарат за 40 000 евро, а през юни месец тази година жизненонеобходими за лечебното заведение  автоклави (стерилизатори) за над 100 000 лв., както и хирургически инструментариум” - припомни с благодарност управителят на АГ болницата проф. д-р Емил Ковачев.

 

С негово съдействие организацията е направила дарение от шкафчета и табла на ЦДГ „Ян Бибиян“ – гр. Варна. Директорът на заведението Алис Испенджиян благодари за жеста и посочи, че предоставеното оборудване е направило средата по-богата и емоционална за децата.

 

Благодарности изказаха също г-н Коста Базитов и  председателят на комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна доц. Антоанета Цветкова. Зам.кметът припомни, че община Варна си сътрудничи в социалната и образователната сфера от 2000 г. с институции от холандското правителство и се радва, че сега към тях се присъединява и неправителствена организация. Гостите от Холандия изразиха желание да участват в разработването на съвместни проекти с община Варна.

 

Фондацията съществува от 25 г., като осъществява благотворителна дейност в страни като Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. Тя се състои от доброволци от различни сфери, които подпомагат дейността на организацията, както и колаборацията с различните институции.

 

 

Представителите на фондацията веднъж годишно правят посещения на обектите, които са били подпомогнати от тях.
 

 

Връзките с Варна датират отпреди 12 г. като най-тесни са контактите им с "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД” /АГ Болница – Варна/.

 

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна