IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
16:35 | 3 октомври 2018
Обновен: 20:43 | 22 април 2024

Представяме уникалното културно наследство на Варна в Германия

Това заяви кметът Иван Портних, който бе гост на тържество по повод Деня на Германското единство

По материала работи: Пламен Янков
Представяме уникалното културно наследство на Варна в Германия

Уникалното културно наследство на Варна да бъде активно представяно в Германия. По тази задача работим активно с моя екип, като ползваме отличните контакти между нашите побратимени градове. Това заяви кметът Иван Портних, който бе гост на тържество по повод Деня на Германското единство - 3-ти октомври, Национален празник на страната. Събитието, организирано от Недялко Неделчев, почетен консул на Германия във Варна, се проведе в Градската художествена галерия "Борис Георгиев". Сред официалните гости бяха и Тим Курт - председател на Германо-българската индустриално-търговска камара, и Йорг Шенк - референт по научните въпроси към Посолството на Федерална Република Германия в България. 

 

 

"Отношенията между нашите народи винаги са били в дух на разбирателство и сътрудничество. Пример за това  са дълготрайните и ползотворни контакти между Варна и побратимения град Рощок, с район Аймсбютел, Хамбург, и с град Реклингхаузен, във всички сфери на обществения живот, които ние активно надграждаме", заяви кметът. Той благодари на Недялко Неделчев за доброто сътрудничество и за усилията, които полага за развитие на двустранното партньорство. "Вярвам, че така подкрепяме тенденцията за увеличение на броя на немските туристи у нас. Не случайно двумилионният пътник, който посрещнахме на летище Варна, пристигна с авиокомпания "Германия", допълни Иван Портних. Междувременно, след успешното представяне на богатата колекция от православни икони от Варненския исторически музей в Реклингхаузен, предстои нова инициатива - съкровището от Варненския халколитен некропол ще гостува в Рощок. Събитието се организира в партньорство между двете общини и Регионалния исторически музей - Варна.

 

Коментари

Новини Варна