IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
08:50 | 8 октомври 2018
Обновен: 13:48 | 9 март 2024

281 решения е приел ОбС-Варна за първото полугодиe

Проведени са общо 9 заседания, едно от които е в два дни

По материала работи: Борис Проданов
281 решения е приел ОбС-Варна за първото полугодиe

281 решения е приел Общински съвет – Варна, през първите шест месеца на годината. Това сочат данните от отчета за дейността на местния парламент и неговите комисии за полугодието.

 

Бюджетът за 2018 г., Синята зона, казусът „Спартак“ са само част от темите и решенията през отчетния период. Одобрена е годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2018 г., в която бе предвидено отчуждаване на имоти по трасето на големите инфраструктурни обекти в града.

 

Даден е ход и на процедурата по придобиване на държавен терен, върху който да бъде построена нова сграда на емблематичната Математическа гимназия „Д-р П. Берон“. Отпуснати са също средства за ремонти на сгради и съоръжения. Приета е и нова система от правила за електронен прием в първи клас в общинските училища.

 

През първото шестмесечие Общинският съвет е провел общо 9 заседания, едно от които е в два дни. Към кмета на община Варна са отправени 23 питания както от граждани, така и от общински съветници.

 

Още по темата: Нов общински съветник положи клетва

 

Коментари

Новини Варна