IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
14:16 | 26 октомври 2018
Обновен: 11:43 | 9 април 2024

Връчиха наградата „Златен отвес“ за обновена стара къща във Варна

Отличието връчи председателят на Камарата на строителите в морската столица Христо Димитров

По материала работи: Пламен Янков
Връчиха наградата „Златен отвес“ за обновена стара къща във Варна

Традиционната награда „Златен отвес“ връчи Областното представителство на Камарата на строителите във Варна в навечерието на професионалния празник на строителите -Димитровден. Тази година призът получи арх. Димитър Стефанов, председател на Съюза на архитектите в града.

 

 

Наградата е за възстановената и обновена стара къща на бул. „Княз Борис I“ 23. Сред гостите на тържеството бяха кметът на Варна Иван Портних, зам.-кметът Христо Иванов, главният архитект Виктор Бузев, представители на бранша. Отличието връчи председателят на Камарата на строителите във Варна Христо Димитров.

 

 

„Присъединявам се към високата оценка, дадена за реновиране на една от красивите стари къщи във Варна. Вярвам, че с общи усилия амбицията ни да съхраняваме културно-историческото богатство на града ни, ще дават все по-добри резултати“, каза кметът.

 

 

Той допълни, че и през новата година градът е изправен пред големи инфраструктурни предизвикателства, затова качествената работа на фирмите от строителния бранш е много важна за успешното изпълнение на проектите.  Христо Димитров, от своя страна, поздрави участниците в тържеството, като пожела на колегите си работата на добрите професионалисти в бранша да бъде оценявана обективно.

 

Коментари

Новини Варна