Кметът на Варна спечели финала в конкурса „Кмет на годината 2018“
Иван Портних е най-добър кмет в категория „Спорт и младежки дейности“
Публикувана: 16 Nov 2018 | 12:47

 

Кметът на Варна Иван Портних с отличие  „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности".  

Вече са ясни победителите в тазгодишните наградите, организирани от Портала на българските общини Кмета.бг. Призовете бяха раздадени за шеста поредна година на тържествена церемония в Зала 9 на Националния дворец на културата (НДК) в присъствието на европейския комисар за цифрово общество Мария Габриел и още много официални гости. Специално видео обръщение към присъстващите направи и Антонио Таяни, председател на Европейския парламент.

 

Алекси Кесяков, инж. Добромир Добрев и Пламен Стоилов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2018”. Тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала 9 на НДК в столицата. Кметовете на Челопеч, Горна Оряховица и Русе събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

 

Големите призове „Кмет на годината” получиха кметовете на Русе Пламен Стоилов (голяма община), на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев (средна община) и на Челопеч Алекси Кесяков (малка община). Призовете връчи еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

 

Стотици хиляди граждани се включиха в онлайн гласуването на платформата kmetnagodinata.bg, което стартира на 22 октомври и продължи до 13 ноември 2018 г. в 10 категории, пише economic.bg.

 

В категорията „Кмет на гражданите” отличия получиха Диана Овчарова от Ивайловград (малка община), Николай Мелемов от Смолян (средна община) и Атанас Камбитов от Благоевград (голяма община). Наградите си тримата получиха от националния омбудсман Мая Манолова.

 

 

 

Още от: Община Варна

Коментари ( 0 )