IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
16:40 | 29 ноември 2018
Обновен: 23:16 | 22 април 2024

Експертна група ще решава за покрив на басейн „Юлиян Русев“ във Варна

Проблемът е, че при големи разлики между температурата на въздуха и на водата, както е през зимния период, се вдига „мъгла“, която пречи сериозно на видимостта на треньори и спасители

По материала работи: Ставри Таргов
Експертна група ще решава за покрив на басейн „Юлиян Русев“ във Варна

Експертна група ще решава дали басейн „Юлиян Русев“, който е част от плувен комплекс „Приморски“, да бъде покрит и с каква точно конструкция. Това стана ясно на заседание на постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“ към Общинския съвет във Варна.

 

Проблемът е, че при големи разлики между температурата на въздуха и на водата, както е през зимния период, се вдига „мъгла“, която пречи сериозно на видимостта на треньори и спасители. Затова е важно да се помисли сериозно за безопасността на плуващите.

 

Експертната група трябва да подготви и икономическа обосновка за покриването на басейна с оглед на всички потенциални разходи и инвестиции, стана ясно още на комисията.

 

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна