IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
15:44 | 5 декември 2018
Обновен: 20:44 | 22 април 2024

Кметът Николай Костадинов: Надявам се догодина най-модерният във Варна спортен комплекс да бъде завършен

По материала работи: Пламен Янков
Кметът Николай Костадинов: Надявам се догодина най-модерният във Варна спортен комплекс да бъде завършен

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Надявам се догодина по това време голяма част от най-модерния в града спортен комплекс във „Владиславово“ да бъде завършена. Това е свързано и с факта, че през 2019 г. Варна е Европейска спортна столица, съобщи пред Медийна група „Черно море“ кметът на района Николай  Костадинов. Поводът бе първата копка на облагородяването на IV микрорайон.

 

Общественото обсъждане на проекта мина, осигурено е и финансирането, което е на стойност над 7,2 млн. лв. Комплексът ще разполага с 1 голямо и 2 малки игрища за футбол, 2 игрища със смесено предназначение – за волейбол и баскетбол, 2 игрища за волейбол и тенис и луксозен тенис корт. Черешката на тортата ще е закритата многофункционална зала с размери на игрище за хандбал, в която ще могат да се практикуват и други спортове. 


По своите размери това ще е мега съоръжение за Варна, поясни Костадинов, и благодари за съдействието на кмета Иван Портних. Свободен достъп до него ще имат не само спортните клубове, но и гражданите. За културните дейци пък ще има специална амфитеатрална сцена на открито.  


Съвсем скоро IV микрорайон ще стане като чисто нов след завършване на ремонта и на Първо основно училище. А догодина ще започне ремонт и на читалище „П.Р.Славейков 1928“, за който вече е осигурено финансиране, обобщи Николай Kостадинов.  

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Четете още Влагат над 11 млн. лв. за модернизация на IV микрорайон във „Владиславово“

Коментари

Новини Варна