IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
15:58 | 11 февруари 2019
Обновен: 19:05 | 15 март 2024

Младежи дариха болнични легла на Дом „Гергана“ във Варна

PTPI „Делфините" – Варна, събра 30 000 лв. за каузата „Възрастни хора“

По материала работи: Ставри Таргов
Снимки Пламен Гутинов.

Директорът на дома Нели Вълева благодари на младите хора за дарението.

 

Младежката доброволческа организация PTPI „Делфините" – Варна, събра 30 000 лв. за Дома за възрастни хора „Гергана“. С парите бяха купени 30 ортопедични легла с матраци и 2 пациентски лифтера в помощ на трудноподвижните пациенти. Дарението бе връчено днес на 11 февруари, който се отбелязва като Световен ден на болните хора.   

 

За обитателите на „Гергана“ са закупени 30 нови ортопедични легла и 2 пациентски лифтера в помощ на трудноподвижните пациенти

 

 

Това е 12-ата поред благотворителна акция на „Делфините“. Досега чрез продажба на коледни картички са събрани над 130 000 лв. Имаме прекрасно младо поколение, което полага огромни усилия за каузите, каза менторът на организацията Антоанета Попхлебарова. В акцията за възрастните хора са се включили над 70 младежи, включително и от чужбина.

 

Благодарим много за дарението, това е голям жест към нас, сподели директорът на дома Нели Вълева. Леглата ще бъдат разпределени според диагнозите на пациентите. Вълева изказа благодарности и към другите големи дарители – община Варна, Варненската туристическа камара, Варненската и Великопреславска митрополия и други.  Тя каза също, че предстои основен ремонт на Дома, след който условията за живот на възрастните хора ще бъдат значително подобрени.   

 

Обитателите на „Гергана“ също благодариха на младите дарители с прочувствени думи, като им пожелаха късмет и щастие в живота.
 

 

Ставри Таргов


 

 

Коментари

Новини Варна