IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
16:25 | 1 март 2019
Обновен: 17:19 | 20 април 2024

Във Варна отдадоха почит на руските воини

Представители на администрацията на Район „Приморски“ поднесоха цветя пред Паметния знак на кръстовището на ул. „Царевец” и ул. „Разлог“

По материала работи: Пламен Янков
Във Варна отдадоха почит на руските воини

Всяка година на 3-ти март се прекланяме пред подвига на наши и чужди войни, пренесли живота си пред олтара на българската свобода.

 

По установена от години традиция, в навечерието на Националния празник, пред Паметния знак на кръстовището на ул. „Царевец” и ул. „Разлог“, представители на администрацията на Район „Приморски“ отдават почит и поднасят цветя в знак на благодарност пред руските войни, предвождани от Иван Дибич – Забалкански, участвали в сраженията през 1828 г. край Варна.

 


Тази година към тях се присъединиха и група ученици от горните класове на Средно училище „Найден Геров“, водени от преподавателката по история Красимира Божкова.         

 


Кратко слово припомни на участващите във възпоменателното тържество саможертвата на знайните и незнайни войни за свободата на България и по – конкретно събитията от 1828 година в близост и на територията на днешна Варна. 

 

Едноминутното мълчание и поднесените цветя бяха не само знак на признателност, но и на съхранена памет. 
 

Нека и на  3 – ти март, когато ще отбележим нашия национален празник, си спомним и се помолим за всички, наши и чужди, знайни и незнайни войни, дали живота си за Освобождението на Отечеството ни България.

Коментари

Новини Варна