Педиатри от 6 страни се събират на форум във Варна
Конференцията е под патронажа на кмета на Варна Иван Портних и със съдействие на МУ- Варна и МУ – София
Публикувана: 12 Mar 2019 | 16:26

По инициатива на ПК”Здравеопазване” към Общински съвет – Варна, от 14 до 16 март г. в хотел „Черно Море“ ще се проведе първата международна педиатрична научно-практическа конференция „Заедно за децата на България!“. На нея ще бъдат разгледани проблеми, свързани с рационалното лечение на деца и избора на персонален подход в педиатрията. Това включва подобряване на комуникацията между родител, лекар, фармацевт и пациент и по-широко използване на екстемпорално приготвени лекарствени форми за педиатричната практика.

 

Конференцията е под патронажа на кмета на Варна Иван Портних и със съдействие на МУ- Варна и МУ – София. В нея ще вземат участие специалисти в сферата на педиатричната практика от Германия, Великобритания, Сърбия, Македония и Турция, които ще представят най-новите тенденции в областта на специфичните лекарствени форми за деца.


Проблемът с рационалното лечение на децата от години се явява наболяла тема не само в национален, но и в европейски и световен мащаб. На пазара липсват специфични педиатрични форми, позволяващи лесно адаптиране към различните възрастови групи, което води до засилена употреба на продукти „off label- извън одобрените показания“, а оттам и до потенциални проблеми, свързани с ефикасността и безопасността на прилаганата терапия. Предлаганите фармацевтични продукти не успяват да покрият напълно терапевтичните нужди на децата. Това е и причината да се търси решение в екстемпоралното приготвяне на магистрални и фармакопейни продукти, които ще спомогнат за провеждане на персонализирана терапия, съобразена с конкретните нужди на болното дете, съобщават от пресцентъра на Общинския съвет.

 

Черно море

Коментари ( 0 )