IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
13:29 | 26 март 2019
Обновен: 12:59 | 22 април 2024

Инж. Злати Златев: До края на годината се надявам да закупим още 18 – 20 нови автобуса

Хронично не достигат шофьори за „Градски транспорт“

По материала работи: Борис Проданов
Инж. Злати Златев: До края на годината се надявам да закупим още 18 – 20 нови автобуса

Водим преговори за закупуване на нови автобуси. Всичко е на ранен етап, но се надявам да вземем до края на годината 18 – 20 съчленени рейса. Имаме по-голяма нужда от тях, отколкото от солото“, това заяви в предаването „Европейска Варна“ по тв „Черно море“ инж. Злати Златев – изп.-директор на „Градски транспорт“.

 

Хибридният вариант на автобус е показал добри показатели и ако има средства, от общинският превозвач във Варна биха се възползвали от възможностите им.

 

„За да си вършим качествено работата проблемите ни са задръствания. Разчитам до месец да ги няма с пускането на новия булевард „Левски“ и всичко да остане само спомен“, добави инж. Златев.

 

Той се притеснява от липсата на шофьори, засега щатът се запълва с по-възрастни кадри, защото младите вече предпочитат чужбина. Работата в градския транспорт е трудна, това е призвание, трудно се издържа, категоричен е инж. Златев.

 

Нина Рускова

 

Още по темата: Инж. Злати Златев: Автобусите от 3 линии тръгнаха по новоизградената полудъга на бул. „Цар Освободител“ във Варна

Коментари

Новини Варна