В район „Одесос“ напредва пролетното засаждане на дървета и цветя
Георги Недев: Рано започнахме косенето на тревните площи
Публикувана: 1 Apr 2019 | 11:34
Кметът на район "Одесос" Георги Недев също се включи в засаждането на дръвчета.

„Кампанията по озеленяване на район „Одесос“ върви добре. Две фирми поддържат района. Започнахме засаждания по компенсаторната програма – 27 иглолистни дървета (испанска ела и кедър) в Градската и Борисовата градини, край Градската художествена галерия. Както и на 65 широколистни дървета – липа, кестен, явор и брези. В момента се облагородява Адвокатската градинка с цветя и храсти. Зацветяването е с пролетно-летни видове (бегония, тагетис и др.), както и зимни – теменужки, около 3000 кв.м.“, каза в сутрешния блок на тв „Черно море“ кметът на район „Одесос“ Георги Недев.

 

Той добави, че санитарни и формиращи резитби на дървета се извършват 2 пъти годишно. През 2018 г. са били 1426, за тази до момента са 297. Използват се ремонтите по улиците („Баба Тонка“, „Георги Бенковски“ в района за своевременни резитби.

 

„От началото на април започва и косенето, което е до септември – октомври. Началото беше дадено от пл. „Независимост“, бул. „Сливница“, Археологическия музей, бул. „Мария Луиза“, бул. „Цар Освободител“. Стартирахме навреме, защото косенето съвпада с пръскането срещу кърлежи“, разкри още Георги Недев.

 

Районният кмет обясни, че има група хора, която пречи на някои от дейностите на озеленителните фирми.

 

„Недоволни граждани остро и недоволно реагират на резитби. И става така, че живущи, които искат услугата (дали поради короните ги затъмняват или събарят сградите) се сблъскват с хора, които не са от района, но пречат на нашата работа. Търсим баланса“, категоричен е Георги Недев.

 

„Синята зона“ е помогнала да се подобри качеството на сметопочистването.

 

Иван Барбов

Борис Проданов

 

Прочетете още: Засадиха японски вишни в новия парк на район „Вл.Варненчик“ (СНИМКИ)

Коментари ( 0 )