IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
14:18 | 2 април 2019
Обновен: 17:57 | 21 март 2024

За 2019 г. 100 000 лв. повече за озеленяване има район „Младост“

Христо Христов: Тази седмица започва кърпенето на дупките, отворени от зимния сезон

По материала работи: Борис Проданов
За 2019 г. 100 000 лв. повече за озеленяване има район „Младост“

„В район „Младост“ тази година е проведена резитба на 357 дървета, премахнати са 21 сухи и опасни дървета, пролетното засаждане на цветя е най-съществено. По цялото продължение на бул. „Владислав“ от кметството до един от моловете има обособени карета. Общо 6840 цветя са засадени, както и 152 дървета по компенсаторни програми. На няколко места има изкоренени дървета, но не можем да установим защо. Парите за „зеленото“ на района за 2019-а са със 100 000 лв. повече. Благодаря на общината и лично на кмета Иван Портних за това“, каза в сутрешния блок на тв „Черно море“ кметът на район „Младост“ Христо Христов.

 

Вече се коси, основните булеварди са обработени, започва и пръскането срещу кърлежи.


„Голямото орязване на дървета е по план, справка – паркът на „Севастопол“. Така спасяваме тази растителност, всичко е въпрос на година-две“, добави той.


Христо Христов е оптимист, че до края на месеца се вижда краят на строежа на бул. „В. Левски“.


„Трите основни мостови съоръжения на „Сливница“, „Владислав“ и „Цар Освободител“ са готови, както и до стадион „Спартак“. Остават довършителни работи и срокът ще се спази. Сутрин по „Сливница“ беше страхотно задръстването, отворим ли „Прилеп“ – съвсем, а след завършване на целия булевард – трафикът в целия град ще се облекчи“, каза още Христо Христов.


„Паркът във „Възраждане“ на 30 декара е любим на варненци, предстои в „Младост“ да изградим още един – на 33 декара. Варна и районът има нужда от тази придобивка. Проектът е готов, чакам тази година да започнем“, посочи районният кмет.


Тази седмица започва кърпенето на дупките, отворени от зимния сезон. С оглед многото коли има пилотен проект за „Възраждане 1“, където предстои цялостна реконструкция на улици и тротоари и увеличаване с 2,5 паркоместата.


„В „Максуда“ има още над 1000 постройки. Събарянето им е труден процес. Връчили сме 17-18 констативни протокола, предстоят още 10-12. Тази седмица предстои на тези с изтекъл срок да връчим и заповеди за събаряне. Това е в пространството на ул. „Капитан Райчо“ и моста на ул. „Свобода“. Надявам се всичко да е наред“, добави Христо Христов.


Иван Барбов
Борис Проданов

 

Цялото интервю: "Щрихи от утрото" (2.04.2019) - За благоустрояването и озеленяването на "Младост"

Коментари

Новини Варна