IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
15:03 | 4 април 2019
Обновен: 16:29 | 15 април 2024

Варненци още могат да се освободят от опасните си отпадъци (СНИМКИ)

Остават 2 дни до края на първата кампания, следващата е през юни

По материала работи: Борис Проданов
Варненци още могат да се освободят от опасните си отпадъци (СНИМКИ)

Варненци са умерено активни в предаването на опасни отпадъци, става ясно от „придобивките“ на мобилните пунктове в града. В сряда в район „Приморски“ (около „Чаталджа“) са събрани около 80 кг от тях, докато в район „Аспарухово“ и на пл. „Лаврентий“ мобилният пункт си тръгна с общо около 1/4 от това количество.

Но от първата кампания остават още 2 дни. В петък от 9 до12,45 ч. можем да се освободим от ненужни токсични вещи на паркинг до газостанцията на ул. „Вяра“ – срещу бл. 138 в район „Младост“. Следобед пунктът се мести на паркинга до „Супермаркет 5“ – срещу бл. 302 в район „Вл. Варненчик“. На 6 април от 9 до 14 ч. ще бъде на бариерата до община Варна.

Общо кампаниите са 3 – през периода 3 април – 28 септември т.г. Видовете отпадъци, които гражданите могат да предават, са: лекарства с изтекъл срок на годност; живачни термометри и живак; почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи и реактиви; замърсени опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества; бои, политури и лакове, праймери и разредители за боя, терпентин, лепила.  

Следващата кампания ще се проведе от  26 до 29 юни.

Борис Проданов

Снимка Пламен Гутинов

 

Още по темата: Мобилен пункт приема опасните отпадъци от бита от днес във Варна

Коментари

Новини Варна