IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
17:15 | 17 април 2019
Обновен: 09:20 | 19 април 2024

Подпомагат 18 варненски двойки за инвитро процедури

Отпускат и 209 еднократни финансови помощи за лечение на физически лица с установен здравен статус на обща стойност 73 400 лв.

По материала работи: Пламен Янков
Подпомагат 18 варненски двойки за инвитро процедури

Отпускат финансова помощ за инвитро процедури на 18 варненски двойки с репродуктивни проблеми, които ще получат общо 46 500 лева. Това решиха съветниците от ПК „Здравеопазване“. 7 от семействата ще бъдат подпомогнати с до 3 500 лева за донорска програма, а останалите 11 двойки – до 2 000 лева за медицински изследвания.

 

Други четири семейства получиха отказ, тъй като не отговарят на чл. 6  от Правилата за отпускане на финансова помощ за лечение на безплодие на семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала на територията на община Варна. Според изискванията двойките могат да кандидатстват само за един опит в рамките на една година от датата на подаване на искането, като след изтичане на този срок правото и възможността за кандидатстване не се ограничават. На едно семейство беше отказана помощ, тъй като има наличие на данъчни задължения към общината.

 

Членовете на комисията решиха да бъдат отпуснати и 209 еднократни финансови помощи за лечение на физически лица с установен здравен статус на обща стойност 73 400 лв. По различни причини други 107 души получиха отказ.

 

Коментари

Новини Варна