IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
14:57 | 17 май 2019
Обновен: 05:25 | 15 март 2024

ЕК включи варненски фестивал в събитията за Европейския ден на морето

В събота в курорта "Св.Св.Константин и Елена" всеки желаещ може да се запознае с лечебните сили на водата

По материала работи: Борис Проданов
ЕК включи варненски фестивал в събитията за Европейския ден на морето

През тази година ЕК включва фестивала "Море и здраве", чийто организатор е Медицинският университет във Варна, като едно от международните събития, посветени на Европейския ден на морето 20 май. Инициативата е и част от мероприятията, посветени на Европейската седмица на общественото здраве. Това каза днес проф. Антония Димова, зам.-декан на факултета по обществено здравеопазване в университета при официалното откриване на изложбата "Спорт, море и здраве". Експозицията е подредена на входа на Морската градина и е част от фестивалните събития.


В рамките на феста, който се провежда за пета поредна година, е предвидена научна конференция, на която ще бъдат представени изследвания на студенти и преподаватели от медицинското висше учебно заведение. Много от събитията са посветени на връзката между морето и спорта. Планирани са курсове по ветроходство за начинаещи, игри и състезания.   

 

На 18 май в курорта "Св.Св.Константин и Елена" всеки желаещ може да се запознае с лечебните сили на водата, където студенти ще демонстрират възможностите на таласотерапията, водната и оздравителната гимнастика. Специално внимание ще бъде обърнато на връзката между морето и изкуството чрез работно ателие, където ще се работи с черупки, миди, водорасли, раковини и златист пясък, а най-добрите творби ще бъдат наградени.

 

БТА

 

Още по темата: Във Варна откриха изложба „Спорт, море и здраве“

Коментари

Новини Варна