Направиха първа копка на още един нов спортен комплекс във Варна
Игрищата се строят върху площ от 17 декара край ул. "Студентска"
Публикувана: 27 May 2019 | 15:35

Символична първа копка на нов спортен комплекс на ул. „Студентска“ беше направена  в присъствието на кмета Иван Портних, зам.-кмета Христо Иванов и Петя Проданова – кмет на район „Приморски“.

 

„Тук някога е имало стадион, който обаче е неподдържан и занемарен от десетилетия. Поехме ангажимент към хората от района да облагородим това място и да го превърнем в спортен комплекс, какъвто изграждаме в район „Вл. Варненчик“, а скоро ще започнем и във „Виница“, заяви Иван Портних.

 

Спортният комплекс ще бъде разположен върху площ от 17 дка. Проектът предвижда изграждането на нови открити спортни площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка (за волейбол и тенис на корт), фитнес, тенис на маса и детска площадка, нова пътека за бягане и каране на ролери.  Проектирана е едноетажна сграда, в която са обособени съблекални, кабинети,  заведение за хранене с покривна терасата. Ще бъда изградена и зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване, както и реконструкция на съществуващия паркинг, който ще бъде - с 46 паркоместа.

 

Кметът Иван Портних обяви още, че предстои изграждането и на спортни игрища в 18 училища, като продължение на пилотния проект, по който бяха обновени спортните базите в 10 училища.

 

 

 

НА МЯСТОТО НА ЗАНЕМАРЕНИЯ СТАДИОН ще израсне модерен комплекс, посочи кметът Иван Портних.

 

Снимки Пламен Гутинов

Коментари ( 0 )