10 000 пациенти на месец минават през ДКЦ4 във Варна
Най-успешното общинско лечебно заведение за доболнична помощ във Варна продължава да отчита стабилни резултати
Публикувана: 17 Jun 2019 | 12:57
Д-р Соня Цекова.

118 000 пациенти са преминали през ДКЦ 4 във Варна през 2018 г. Това прави по 10 000 на месец, съобщи неговият управител д-р Соня Цекова, след като отчетът на лечебното заведение за м.г. бе разгледан на заседание на комисията по собственост и стопанство към Общинския съвет.

 

ДКЦ4(бившата Окръжна поликлиника) приключи 2018 г. със счетоводна печалба от 22 000 лв. и балансова печалба от 20 000 лв. Икономическият анализ показва запазване на постигнатите досега показатели.

 

Лечебното заведение е с постоянен положителен финансов резултат, нарастващ през годините. Постигаме го, благодарение на основните ни приоритети в работата – иновации, профилактика, качество и гъвкава финансова политика, обясни д-р Цекова. Така успяхме да вложим близо 40 000 лв. собствени средства за нова апаратура, стопански инвентар и компютри, уточни тя.  

 

ДКЦ-то поддържа и развива всички медицински специалности въпреки обективните и субективни рестрикции за това. Увеличени са приходите от пряка медицинска дейност, профилактика и здравно застраховане.

 

Основните проблеми са свързани с намаления брой медицински направления и тяхната регулация, силно стеснения пазар на медицински услуги и липсващи средства за профилактика.

 

Неблагоприятните условия  ще се компенсират с усвояване на средства за модернизация на медицинската база и подобряване на енергийната ефективност на сградата на ДКЦ-то.

 

Ставри Стефанов
 

 

 

Коментари ( 0 )