IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
12:23 | 13 август 2019
Обновен: 08:29 | 28 март 2024

ОбС - Варна, предостави имоти за социална дейност

ОД МВР – Варна ще прави приемни в подкрепа на ромското население

По материала работи: Борис Проданов
ОбС - Варна, предостави имоти за социална дейност

ОбС - Варна, одобри два павилиона, общинска собственост, да бъдат предоставени за безвъзмездно ползване на дирекция „Социални дейности“ в общината. С тези обекти, които в момента са неизползваеми, ще бъдат разширени пенсионерските клубове в кв. „Младост“.

 

Съветниците дадоха съгласието си две помещения, собственост на общината, да продължат да се ползват от МВР – Варна. Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР  кандидатства по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. с проект за подобряване на диалога между полицията и ромската общност, като е включила девет областни дирекции, сред които и варненската, като партньори. ОД МВР – Варна е определена да участва с двете помещения на ул. „Дрин“ и „Тодор Влайков“, които са в непосредствена близост до квартал „Максуда“. Изискванията са имотите да са собственост на МВР или да има сключен договор за ползване за срок от 10 г. Ако ведомството спечели проекта, помещенията ще бъдат основно ремонтирани и оборудвани и превърнати в приемни, обслужващи преобладаващо ромско население.

 

Откритият спортен комплекс в Аспарухов парк също фигурира в дневния ред. Съветниците решиха комплексът, който се намира в близост до бул. „Първи май“, да се предостави за безвъзмездно управление на ОП „Спорт – Варна“.

 

Местният парламент одобри и застраховател на сградата и имуществото на Специализираната болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“.

 

Още по темата: Общинският съвет прие отчета на бюджета на Варна

Коментари

Новини Варна