IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
11:26 | 22 август 2019
Обновен: 20:50 | 27 януари 2024

Психичноболна тормози съседите си във Варна

От прокуратурата твърдят, че жената не застрашава нито собствения си живот, нито този на околните

По материала работи: Борис Проданов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цял блок във Варна живее в омагьосания кръг на проблем с психичноболна съседка. Възрастната жена е на 72 години и живее в общинско жилище повече от 30 години.

 

Хората в блока разказват, че ги притеснява шума, на който са подложени, жената хвърляла предмети, плашила децата.

 

"Проблемите започнаха от 4 години. Аз живея над нея. Почти всяка вечер се чува блъскане, чукане, викане. Агресивна е, употребява алкохол", заяви Димитър Николов пред Нова тв.

 

Миналата година едва не подпалила жилището си.

 

"Събирахме подписка от входа, внесохме я в съда. Решението беше, че не е опасна за нас. Според нас обаче тя е опасна за живущите в блока и за околните. Много деца от входа са стресирани от нея", заяви друга съседка.

 

За местната власт условието да продължи да живее в апартамента е да си плаща наема и сметките, нещо което тя прави.

 

"Действително и колежките се притесняват от поведението на госпожата. Затова много често при проверка на жилището, те търсят съдействие от синовете на въпросната госпожа. На нас ни трябват твърди, неопровержими доказателства, че жената е опасна и нарушава обществения ред. Предприели сме редица мерки, но се оказа, че има подаден един - единствен сигнал миналата година от съсед", обясни Николай Костадинов, кмет на район "Владислав Варненчик".

 

От Трето РПУ поискали повече информация със свидетелски показания, но никой от оплакващите се в блока не реагирал.

 

От прокуратурата твърдят, че жената не застрашава нито собствения си живот, нито този на околните. Затова живущите във входа са решили да правят клипчета с "изпълненията" на психичноболната жена, които ще публикуват в социалните мрежи.

 

dnes.bg

 

Прочетете още: Протест срещу строителството на частен имот на ул.„Роза“ във Варна

Коментари

Новини Варна