IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
16:27 | 28 август 2019
Обновен: 02:08 | 28 март 2024

Варна ще обменя научен опит с Индонезия

Посланикът на азиатската страна проведе срещи с кмета и в Икономическия университет

По материала работи: Борис Проданов
НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО СРИ АСТАРИ РАСДЖИД – ПОСЛАНИК НА ИНДОНЕЗИЯ се срещна с кмета на Варна Иван Портних в присъствието на почетния консул Красимир Симов (вдясно). Снимка ПРЕССЛУЖБА ОБЩИНА ВАРНА

Възможностите за развиване на тесни контакти между варненски университети и висши учебни заведения със сходен профил от Индонезия обсъдиха кметът на Варна Иван Портних и посланикът на Република Индонезия Н. Пр. Сри Астари Расджид. Поводът за визитата й е Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ и кулинарният „Кино и храна“. През последните 3 г. Нейно превъзходителство е участвала в различни прояви във Варна.

 

Н.Пр. Сри Астари Расджид е международен артист и художник, участвала в различни престижни изложби по света, арт консултант за корпоративни колекции, моден редактор, а в по-ранните си години – и моден дизайнер. Тя е инициатор на фестивала „Чудесата на Индонезия“ в България и формулира своята мисия като „културна дипломация за популяризиране на мира и хармонията“.

 

Преди това, придружена от почетния консул на Индонезия във Варна Красимир Симов, Н. Пр. Сри Астари Расджид се срещна с ректора проф. д-р Евгени Станимиров и ректорското ръководство на Икономическия университет. На работната среща проф. Станимиров запозна гостите с възможностите и условията за обучение, както и с бъдещите приоритети на висшето училище, акцентирайки върху развитието му като „зелен“ и предприемачески ориентиран университет с по-широк хоризонт към интернационализация.

 

Н.Пр. Сри Астари Расджид очерта картината на висшето образование в Индонезия, споделяйки идеи за сътрудничество и съвместни проекти. Тя бе впечатлена от модерната учебна база, съчетана с архитектурата на 105-годишната академична сграда и изрази възхищението си от културната среда в ИУ – Варна, наситена с ценни произведения на изкуството.

 

Още по темата: "Щрихи от утрото" (12.09.2017) - Какви са възможностите за инвестиции в Индонезия?

Коментари

Новини Варна