IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
14:30 | 12 септември 2019
Обновен: 20:16 | 15 март 2024

Затварят варненски булеварди в Деня без автомобили

Инициативата „С велосипед из Варна“ ще се проведе на 22 септември

По материала работи: Пламен Янков
Затварят варненски булеварди в Деня без автомобили

Инициативата „С велосипед из Варна“ събира всички привърженици на безмоторното придвижване в градски условия. Поводът е Европейският ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22 септември. Организатори на събитието са велоклуб „Спартак“ и община Варна.
 

За целта от 10 до 13 ч. затворени за МПС ще бъдат булевардите "Мария Луиза" и "Осми Приморски полк" (от катедралата "Св. Успение Богородично" до Младежкия дом). Всеки желаещ да участва в масовото каране на велосипеди може да се включи с едноколесно, двуколесно или триколесно превозно средство.


Началото е 10 ч. пред общината, като маршрутът предвижда потегляне в посока Катедралния храм, обратен завой до Дома на флота, след което - каране до кръстовището на бул. "Осми Приморски полк" и бул. "Цар Освободител". Районът ще бъде подсигурен от екипи на Общинска полиция, КАТ и лекарски екип с линейка.


Доброволци на велоклуб "Спартак", екипирани със светлоотразителни жилетки, ще бъдат разпределени на пешеходните пътеки и ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци. За най-малките участници ще бъде обособена отделна площадка за колелета и тротинетки - алеята пред сградата на общината.


Четете още: Възпитанието на младите е акцент в Седмицата на православната книга

 

 

Коментари

Новини Варна