IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
10:08 | 5 декември 2019
Обновен: 18:55 | 17 март 2024

Нов общински съветник днес положи клетва във Варна

Обявиха 5 политически групи в местния парламент

По материала работи: Борис Проданов
Нов общински съветник днес положи клетва във Варна

Второто заседание за новия мандат на Общински съвет – Варна, се провежда в зала „Пленарна“. Преди председателят на местния парламент Тодор Балабанов да обяви дневния ред, още един общински съветник положи клетва – д-р Калин Михов от ГЕРБ. Поради служебни ангажименти той не присъстваше на тържествената сесия в началото на мандата.

 

Бяха обявени и следните политически групи в ОбС – Варна (по реда на съобщаването им): „Възраждане“ (председател Костадин Костадинов), „БСП за България“ (Огнян Къчев), „Воля и Свобода“ (Щериана Иванова), „Демократична България“ (Ивайло Митковски) и ГЕРБ (Бранимир Балачев).

 

Най-голяма е тази на ГЕРБ с 18 съветници. Следващата по численост е групата на „БСП за България“, в която влизат 8 общински съветници. С петима членове е „Воля и Свобода“, а групите на „Демократична България“ и „Възраждане“ включват по четирима съветници.

 

Минималният брой общински съветници за образуване на група е четири. Когато броят на съветниците в една група спадне под определения минимум, тя автоматично преустановява своето съществуване.

 

Друга точка в дневния ред е изборът на председатели и членове на постоянните, временните и специализираните комисии. Съветниците ще обсъдят и номинациите за годишните поименни награди на Община Варна за изявени студенти. По традиция отличията се присъждат в навечерието на студентския празник – 8 декември.

 

В началото на сесията електронната система за гласуване започна да дава проблеми. Тодор Балабанов даде четвърт час почивка. След това заседанието продължи.

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Прочетете още: ОбС – Варна, се събира днес за втората си сесия

Коментари

Новини Варна